lördag 30 oktober 2010

Bryssel Dag 1

Första dagen vi var i Bryssel visste vi inte hur staden såg ut eller hur man hittade. Det är då det är som mest spännande!
Vi gick runt lite med karta som hjälp om vi tappade bort oss.
Vårt hotell låg nära torget Grand Place som är ett av Europas vackraste torg, både på dagen och kvällen!
Till lunch åt vi musslor och pommes frites på en restaurang som låg på en tvärgata. Jättegott! Musslor och pommes frites är som jag nämt tidigare en av Belgiens specialitéer.Under dagen såg vi väldigt intressanta människor - allt är så annorlunda jämfört med Sverige!
Människorna vi stötte på i Bryssel var allmänt trevliga men tyvärr är många i Bryssel dåliga på engelska - en stor del kan inte engelska överhuvudtaget, trots att de jobbar på restaurang som exempel. Mamma fick använda den franskan som hon kom ihåg och sen fick vi gestikulera och i vissa fall rita. Det är intressant att det finns så många olika språk.
På kvällen hamnade vi tyvärr i en turistfälla. Maten var det inget fel på men det kändes som vi blev lurade när vi väl fick betala. Det bästa är alltså att inte gå in på första mysiga gata och bli inkastade på något fint ställe av en servitör utan att leta runt lite själv, titta på nätet och höra från andra vad de kan rekomendera!






















Inga kommentarer: