onsdag 19 maj 2010

Sköna tips till en snygg solbränna!

Nu när sommaren snart är här vill jag passa på att ge lite tips för att få en brun,fin hy som varar länge!

Tips nr 1
Ät mycket morötter innan och under sommaren!
Om man äter morötter blir man lättare solbränd och brännan varar längre!

Tips nr 2
Satsa på att unna kroppen med peeling innan du går ut och solar! Det skrubbar bort döda hudceller och ger brännan "mer plats". Detta är ett riktigt bra tips som även fräschar upp huden.

Tips nr 3
Sola nära vatten eller blöt. Då bränner solen mer. Det finns dock risk att du blir lite röd beroende på vilket pigment du har. Om du solar där det inte finns vatten/ inte finns saltvatten kan du ta en sprayflaska och fylla med salt + vatten. Det blir alltså ditt eget saltvatten som du kan spruta på dig innan du solar.

Tips nr 3
om du blir röd så smörj in dig med aloe vera eller någon annan fuktgivande kräm (after sun). Yves Rocher har en after sun- kräm som innehåller en gnutta brun-utan-sol som jag tror kan ge ett fint resultat! Hjälper inte dettta kan du prova med att smörja in huden med filmjölk eller kylbalsam.

Tips nr 4
Sola lite i taget: börja sola en timme per dag och utöka sedan tiden! Solskyddet kan du dra ner på lite allt eftersom - Allt för att få en bra grund till den gyllenbruna färgen. Har man grunden blir man mindre röd och bygger lättare upp sin bruna färg.

Tips nr 5
Brun-utan-sol - Idag finns det så otroligt många brun utan sol-krämer! Alla kanske inte funkar på just din hud men jag är säker på att någon gör det! Beroende på vilket pigment man har kan man använda olika. Akta så att du inte blir fläckig av din kräm! Det kan vara bra att testa lite i taget för att se om du kan använda den eller inte.

Tips nr 6
Vitaminer- Det finns vissa vitaminer som bygger upp pigmentet och minskar UV-strålningen - Det finns ju nästan piller till allt!
Detta måste man dock börja med på våren... men det kanske får bli nästa år?

Det kommer troligtvis komma fler tips och mer utförliga allt efter som =)
Puss!

1 kommentar:

Evelina sa...

Det är bra Emma:D (Jag måste verkligen få en bra solbränna i år:D)